3: Tipsar om hårdrockspoddar

Den här helgen har jag åkt tåg och då har jag passat på att lyssna på lite podcasts. Podcasts är en gammal grej egentligen, men har de senaste åren blivit väldigt stort i Sverige. Redan innan jag bloggade så försökte jag mig på att spela in en podcast men det gick inget vidare. Jag och Rock’n’Wülf försökte spela in en pod om Black Sabbath i samband med att bandet återförenades med Ozzy och släppte 13.

Men manuset var dåligt skrivet av mig och förberedelserna inte tillräckligt goda. Samtidigt så kändes det väldigt konstigt att styra ett sådant samtal, men det hade kanske varit något som man kommit in i. Därför är det kul att veta att det finns andra som har lyckats bättre med hela den här grejen. Här kommer mer information om dom.

Into the Void Radio

Det riff som inte spelats på den här podcasten är inte värt att spelas. Magnus Tannergren är en musikkunnig man med erfarenhet från bland annat Close-Up Magazine och Slavestate Magazine. Tidigare hade han bloggen Black Coffee där han skrev om hårdrock, musik och kaffe. Nu sänder han radio, spelar bra låtar och intervjuar band med riffet i fokus. Riktigt bra grejer!

Into the Void Radio

Metalpodden

Nystartad blogg av Tomasz Swesciak och Erik Persson. Tomasz är bl a känd från Gaffa och Close-Up Magazine men även sin egna (insomnade) blogg The Great Nausea. Erik är känd från Twitter (@_rawk) som en av få som faktiskt gillar Death Magnetic. Två avsnitt har än så länge publicerats och de har bl a diskuterat hur de upptäckte hårdocken och Entombed.

Metalpodden

The Official Danko Jones Podcast

Danko Jones är mannen bakom micken i bandet Danko Jones. Han har haft sin pod hur länge som helst och har hunnit med att publicera 121 avsnitt. Nu är den här podcasten inte bara hårdrock men det handlar om metal, rock och allt sådant som kan ses som metal. I det senaste avsnittet snackade han med Greg Renoff, mannen bakom boken Van Halen Rising. Och i avsnitt 120 snackade han med Mille från Kreator.

The Official Danko Jones Podcast

 

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

8 kommentarer

 1. Tack för publiciteten, Jarno!

 2. Lyssnade på Metalpodden den gångna veckan tack vare att jag såg ditt gillande på fejjan. Helt ok för att vara premiäravsnitt och har potential att bli riktigt bra. Tack för tipset.

  • Jarno Lauronen

   Deras premiäravsnitt var otroligt mycket bättre än det jag planerade och hade inspelat till viss del.

   • Intressant. Är en podd något du strävar efter att få igång eller har du gett upp?

    • Jarno Lauronen

     Det får i dagsläget ses som ett nedlagt projekt. Det finns endast 24 timmar på ett dygn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.