Finsk crossover thrash låter väl helt fantastiskt? Då är det Lost Society ni skall lyssna på! Nyligen var bandet i Göteborg och agerade förband åt thrash metal-giganterna Exodus. Jag var tyvärr inte på plats men de vänner som hade biljetter sa att Lost Society gjorde ett bra gig.

Lost Society – En resumé

Lost Society kommer likt tidigare torsdagsthrash-bandet Inkvisitor från Jyväskylä, Finland. Bandet bildades 2010 av sångaren Samy Elbanna. Bandmedlemmar kom och gick men inför musiktävlingen Global Battle of Bands hade sättningen varit någorlunda intakt och bandet hade hunnit med att spela live några gånger. Man vann den finska upplagan av tävlingen och fick åka till London. Där gick det inget vidare eftersom man inte vann. Däremot lockades Nuclear Blast av Trash All Over You och erbjöd bandet ett kontrakt.

Debutskivan Fast Loud Death kom tidigt under 2013 och rönte stora framgångar runt omkring i världen. Med skivan gjorde man en kort turné i Japan samt en månadslångturné i Europa. Därefter skrevs och spelades andra skivan, Terror Hungry, in. Med det bandet fick man ännu större framgångar och man fick följa med det anrika Destruction på turné.

Hjärndöd thrash metal från Finland

I februari kom bandets tredje skiva, Braindead, och med den nådde man ännu högre. Idag spelar man det sista giget på sin pågående Europaturné i tyska staden Bochum. Men Lost Society kommer att fortsätta att spela sin hjärndöda thrash metal till alla som vill lyssna på den. Befinner du dig i Finland under april och maj finns det en stor chans att du kan se bandet live. Skulle du inte göra det så verkar det som att du får köpa en biljett till Bråvalla för att se bandet i Sverige.

Dagens Torsdagsthrash-låt heter Hangover Activator och kommer från bandets senaste skiva. Snabb och jävligt ösig crossoverthrash! Och är det inte som så att alla thrashlåtar som har refränger där något ord har ändelsen -or är bra per automatik?

Torsdagsthrash @ Spotify