Nya skivsläpp vecka 13

Det har varit en hel del intressanta skivsläpp den gångna veckan för de som gillar lite mer friare rockmusik. Det är sällan jag skriver något om sådant eftersom det blir lite för mycket av ett reklamliknande inlägg. Och det gillar jag inte. Men samtidigt vill jag tipsa om ett par skivor som jag lyssnat lite på under veckan och gillar. Så här kommer det ett par tips om bra musik.

Hellsingland Underground – Understanding Gravity

Charlie Berglund med kompani är återigen tillbaka med Understanding Gravity. Med inspiration från klassisk rock, sydstatsrock, Dylan-rock, Neil Young och svenskt vemod. På fjärde skivan har man hittat sig själva och bjuder på dansanta toner som passar sommaren till.

Understanding Gravity @ Spotify

Interment – Scent of the Buried

Interment är ett av de där banden som idag anses klassiska då de släppte demos när death metal var något nytt i Sverige. De lyckades inte få till en fullängdare då i början av 90-talet utan debutskivan släpptes först 2010. Scent of the Buried är bandets andra skiva och erbjuder klassisk dödsmetall med fett gitarrljud och metal i lagom tempo.

Scent of the Buried @ Spotify

Explosions in the Sky – The Wilderness

Explosions in the Sky är ett av de klassiska post rock-banden. Dock tycker jag att man för ofta förlitar sig på alldeles för snarlika melodier. Andra menar att det är bandets stora kännetecken. Nu är man i alla fall tillbaka med en skiva som försöker göra något nytt, men med ena foten kvar i vad bandet är. Mycket influenser från Philip Glass den här gången. Fantastiskt skön musik att lyssna på när man vill varva ner.

The Wilderness @ Spotify

Det var tre stycken skivsläpp som jag gillat extra mycket den här veckan. Jag har inte hunnit med att lyssna på varken Graves at Sea (ett måste för alla som gillar hård och långsam musik) eller Black Mountain.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

3 kommentarer

  1. Har inte tid, lyssnar på nya Moonsorrow.

    • Jarno Lauronen

      Trevligt. Är den bra? Jag har inte haft tillfälle eller ork att lyssna ordentligt ännu.

      • Ja det tycker jag absolut. Men det behövs helt klart mer tid och lyssning innan jag bestämt mig exakt hur bra den är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.