Jag har körkort men ingen bil. Jag hyr en då jag verkligen behöver en. Men i vissa lägen så önskar jag att jag hade en bil som jag bara kunde sätta mig i och lyssna på musik. Istället har jag gjort det näst bästa; köpt en portabel högtalare som har cykelfäste. Från den skall Joe Satrianis Driving at Night ljuda.

Driving at Night

När jag fortfarande bodde hemma och hade tillgång till mina föräldrars bil hände det ibland att jag lånade deras bil ibland. Jag satte en specialkomponerad cd-skiva med långsamma låtar i stereon och bara gled omkring. Tyvärr bodde de inte i en storstad där neonljuset lyste upp vägarna utan ute på vischan. Kvällarna var mörka eftersom det saknades gatubelysning på de böljande vägarna som jag körde på. Det hände aldrig någon olycka men en gång var det något mindre djur som precis hann springa över vägen.

Joe Satrianis låt Driving at Night är en otroligt skön låt att köra bil till, men endast då det är mörkt. Hur den är att cykla till i en mindre storstad vet jag inte ännu. Men jag tror att den är fantastiskt bra i det hänseendet också. Vilken typ av musik föredrar när du kör bil eller cyklar på natten eller sen kväll?

Joe Satriani @ Spotify