Thrashtorsdag: Artillery – Live by the Scythe

En av de bästa europeiska thrash metal-skivorna är By Inheritance av danska Artillery. Den är så fantastiskt jävla bra att i min bok är den kanske topp tre av europeiska thrash metal-skivor. Skulle jag inte placera den där, så är det garanterat bland topp fem. Det är en helt makalöst bra platta. Mycket melodi, bra riff och råtuff sång!

By Inheritance – en klassiker

Bandet bildades i en nordlig förort till huvudstaden Köpenhamn vid namn Taastrup år 1982. Sin debut Fear of Tomorrow släppte man 1985 på skivbolaget Neat Records. En riktigt stabil och grym debutskiva. Uppföljaren släpptes 1987 och heter Terror Squad tyvärr är den i mina öron inte lika bra som Fear of Tomorrow eller By Inheritance. By Inheritance är bandets tredje skiva och släpptes 1990. 1991 la bandet av men har därefter återförenats två gånger. Första gången bandet återförenades var 1998 men det gick inte så bra så man la ner 2000 igen.

Ny skiva – Penalty by Perception

2007 valde man återigen återuppta sin thrash metal. Sedan dess har man fortsatt lira hårdrock. För någon vecka sedan släppte bandet sitt åttonde album Penalty by Perception.

Från den skivan kommer dagens Torsdagsthrashlåt och den heter Live by the Scythe. Den når inte upp till någon av låtarna på By Inhertiance och det är lite mer trallvänligt än tidigare. Men ändå rätt gött. Det bästa är dock dess video inspirerats lite från Romeo och Julia med lite inslag av Döden med sin lie. Utöver själva låten och videon så handlar diskussionen kring Artillery idag mer om hur man uttalar scythe på engelska än om huruvida bandet är bra eller inte. Som bekant så är bokstaven c stum när man uttalar scythe, vilket förstör upplevelsen för engelskspråkiga lyssnare.

Artillery – Få ut era skivor på Spotify

Det är tråkigt att Artillery inte har lagt upp By Inheritance på Spotify eftersom det var den som jag egentligen ville välja en låt från. Det är dessutom bandets bästa skiva, men jag får helt enkelt nöja mig med att lyssna på mina cd-skivor.

Torsdagsthrash @ Spotify

Artillery @ Facebook

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. By Inheritance – oj oj oj oj oj. Så jäfla bra. Öppningen med Khomaniac är helt fantastisk.

  2. By Inheritance är rätt och slätt magisk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.