Torsdagsthrash: Antichrist – The Black Pharaoh

Äntligen är det torsdag igen och den här torsdagen ska det bannemej spelas thrash metal! Det är ju det som är på tapeten just nu med tanke på att Metallica och Testament nyligen släppt skivor samt att Kreator släppt sin första video. Men personligen tycker jag inte att något av dessa tre stora klassiska band är det bästa thrash metal-bandet just nu. Det är nämligen svenska Antichrist och deras nya låt The Black Pharaoh.

True Thrash Metal

Att ett band som länge vägrade andra kontaktuppgifter än de på demokassetterna nu släpper en promovideo är fantastiskt. Det gör att fler än de strax under 300 person som köpt kan få höra världens just nu bästa thrashband. Encyclopedia Metallum säger att Antichrist bildades 2005 men de källor jag hört säger att det var då bandet bildades på fyllan. Det är snarare något år senare bandet bildas på riktigt och man faktiskt inser att det är dags för världsherravälde. Debutskivan kom ytterligare några år sedan; 2011. Redan från starten verkar det som att Antichrist blivit Muskelrocks husband då Thor inte riktigt mäktat med det.

Utmärkta demokassetter

Bandets båda demokassetter är riktigt bra. De finns dessutom på en självbetitlad samlad utgåva släppt inför debutskivan. Jag skulle dock mer än gärna vilja se den släppt på en sjutummare. Det vore något fantastiskt inför nästa skiva som kommer i början av 2017. Redan nu finns det alltså en video med ny musik på nätet. Låten heter The Black Pharaoh och är en sex minuter lång rökare.

The Black Pharaoh

The Black Pharaoh låter fantastiskt bra. Vintagestärkarna får till det alldeles ursköna gitarrljudet och sången är rå och direkt. Skönt också att det där lilla klavertrampet med singeln Burned Beyond Recognition verkar vara som bortblåst. Det här är inget som kommer att hamna högt på de populära topplistorna men jag har fått mersmak på Antichrist igen! En kan ju bara hoppas att alla de som åtminstone köpt senaste med Testament tar sig tid för den här juvelen.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. Jag har på mig en Antichrist-tisha idag så jag måste ju gilla thrash.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.