Lucka #3: Lugnet – Veins

Det känns numera som att Lugnet funnits med hur länge som helst. Att det var i februari som de släppte sin debutskiva känns inte riktigt rätt. Det är dock helt rätt för den här adventskalendern. Som de flesta läsare av den här bloggen vet så är Lugnet ett av mina absoluta favoritband just nu. Deras klassiska hårdrock med bluesbotten är fantastiskt bra.

Lugnet russinet i hårdrockshistoriekakan

De har plockat det allra bästa från den klassiska hårdrocken med band som Whitesnake, Deep Purple och Rainbow. Och att nämna just dessa tre band som har så kraftiga band emellan sig tycker inte jag är oävet när man pratar om Lugnet. Deep Purple är urkraften och grunden i bandets musik. Bluesen kommer från Whitesnake och glädjen kommer från Rainbow. Och precis som samtliga versioner av nämnda band haft bra sångare har även Lugnet det. Att han dessutom låter som en svensk mix av sångare från nämnda band är kul.

Hårdrock i en bowlinghall = Himmelriket!

Ikväll spelar Lugnet på Öregrunds Hårdrocksklubb (i Östhammar) tillsammans med veteranerna Abramis Brama. De spelar på det lokala haket Bowlan. Det råkar också vara en bowlinghall och det är alldeles fantastiskt. Jag tror att det är den amerikanska TV-serien Ed som gjort att jag gillar bowlinghallen som en social träffpunkt. Det hade varit hur grymt som helst att få möta Lugnet i en match, men det tror jag inte de hinner med.

Dagens låt heter Veins och är en tung best. Och det är för mig en personlig livefavorit med sitt tunga, distinkta trumspel samtidigt som refrängen är stor. Om man ska vara ostig så låten mig känna rockmusiken flöda i min ådror. Men tyvärr verkar inte Veins finnas tillgänglig på YouTube så istället bjuder jag på en låt där ”One Eye” medverkar i videon.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

7 kommentarer

  1. Suveränt band och trevliga personer. Ha de kungligt ikväll och hälsa Christer Brunn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.