När det kommer ett band från ingenstans och sopar golvet med en live så blir man fångad. Under 2015 skedde det två gånger. Lugnet och Kaleidobolt var det, som på små scener, golvade mig med sin hårdrock. Det känns som att ni borde ha koll på Lugnet vid det här laget, men om inte, kolla in lucka #3.

Kaleidobolt såg jag på Truckstop och blev förälskad. Det giget är ett gig som jag minns med enorm glädje. Det var helt magiskt. En power trio som var så extremt samspelt och lirade som om det var deras sista kväll på jorden. Ja, något sånt åtminstone. Det var fantastiskt. Energiskt!

Kaleidobolt: Framtidens främsta power trio

I juli släppte bandet sin andra skiva The Zenith Cracks och den är nästan ännu bättre än debuten. Det är också ett ganska stort (allt är relativt) steg bort från debuten rent musikaliskt. Det är mindre proto-doom och mer psych rock/hårdrock. Även om skivan oundvikligen hämtat inspiration från det tidiga 70-talet så är det tydligt ett modernt verk. Jag älskar att lyssna på den här skivan av många anledningar. Främst för att det är välspelat och låtarna är grymma. Men samtidigt gillar jag att lyssna på de enskilda instrumenten.

Jag tycker att trummisen (Valtteri Lindholm) spelar otroligt inspirerande och verkligen får till ett grymt sväng. Men även basisten Marco Menestrina har ett fantastiskt grymt basljud. Spelar bra gör han också. Kaleidobolt är verkligen en power trio som är överallt men samtidigt en enhet. Hela skivan är fantastiskt välspelad och innehåller grymma låtar.

Att välja favoritlåt är svårt, men eftersom bandet spelat in en psykedlisk musikvideo till Steal My Thunder så får det bli den. Jag hade också kunnat välja t ex The Crux, Spoil eller City of The Sun (eller vilken annan jävla låt från skivan). Det är så jävla bra!

More cowbell!

Kaleidobolt @ Facebook

Kaleidobolt @ Bandcamp