Lucka #8: Domkraft – Red Lead

Jag skall erkänna att jag inte hade någon järnkoll på vilka Domkraft var innan The End of Electricity släppts. Visst hade jag hört någon låt från bandets självbetitlade skiva på Bandcamp, men det var inte mer med det. Sedan började det tisslas och tasslas om bandets officiella debutskiva och det släpptes en video till Red Lead. Där satt det! Bättre produktion, kraftigare hooks och intressantare låt.

Domkraft – Rätt verktyg för att lyfta genren

Sedan så kom The End of Electricity och alla (eller är det bara doombekantskapen i Stockholm och internet?) var eld och lågor. Själv var jag sen på bollen. Det gick några veckor innan jag kollade in skivan. När det väl var gjort så kunde jag inte släppa den. Fantastiskt bra sludge metal med rejält fuzzade gitarrer och riktigt bra låtar som man inte kan vara utan. Det har verkligen kommit mycket bra från Sverige i den här genren i år. Förutom Domkraft har vi Vokonis, Cities of Mars och Skraeckoedlan som rör sig inom liknande terräng.

Domkraft har i och med The Rift släppt årets låt i genren. Men jag bjuder er på videon till Red Lead istället. På så sätt har ni något annat att upptäcka efter den första ångvälten.

Facebook | Bandcamp

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

3 kommentarer

  1. Älskar namnet och gillar musiken men återigen så är det den gapiga sången som inte klickar med mig. Var nära ett köp ändå faktiskt men nä, jag står över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.