Vi stannar kvar i Stockholm och lyssnar på doom metal. Den här gången går vi bakåt i tiden och den mer klassiska varianten. Goatess är bandet bakom dagens lucka och mannen bakom Goatess är Chritus. De som lyssnat på Goatess känner nog igen Chritus säregna sångröst. Det är en röst som ofta liknas till Ozzys men jag håller inte med kring det. Visst är den annorlunda och lite skev precis som Ozzys men annars finns inga likheter. Rösten känns igen från bl a Saint Vitus (C.O.D. från 1992), Count Raven och nu senast Lord Vicar.

Goatess: Traditionell doom i världsklass

Jag är personligen ett stort fan av klassisk eller traditionell doom som det kallas. Det finns ingen annan subgenre till doom metal som är bättre. Kanske just för stunden, men inte i det långa loppet. Precis som kommenterande Christofer så tycker jag att skrik- eller gapsång är aningen malplacerat inom doom metal-genren. Leif Edling är nog en av de låtskrivare som genom tiderna har allierat sig med de bästa sångarna. Goatess Chritus är inte en sångare som rent tekniskt kommer att kategoriseras där men jag gillar hans röst.

Purgatory Under New Management heter Goatess senaste platta. Den är aningen mer psykedelisk och ”flytande” vid jämförelse mot förra skivan. Jag såg bandet live tidigt under 2016 och det var fantastiskt skönt. Hög ljudvolym och bra tryck i basen. Tyvärr ställde bandet in sitt uppträdande på Wizard of Fuzz som var ett band jag verkligen såg framemot då jag köpte biljetten. Så ni som skall se bandet öppna för High On Fire på söndag kommer att få en tung inledning på kvällen.

DIY-fanvideo

Min favoritlåt från skivan är egentligen Crocodilians and Other Creepy Crawling Shhh… som är ett lite knäppt jam med samplingar från naturprogram och annat doomigt. Men jag bjuder er på DIY-konst från ett Gryphus Visual med en video till inledande Moth to Flame. Men fan riffen här är inte illa heller, vilket gung! Snyggt omslag till skivan dessutom signerat Hydra Illustration.

Facebook | Spotify | Bandcamp