Amerikavecka: Rage Against the Machine

Nu på fredag den 20 januari blir Donald Trump officiellt Amerikas 45:e president. Av den anledningen passar jag på att spela lite låtar med anknytning till USA, Donald Trump och den amerikanska drömmen. Amerikavecka på A Fair Judgement!

Först ut är Rage Against the Machine och låten Sleep Now in the Fire. Anledningen till varför jag valt den här låten veckans första låt är inte bandets revolutionära profil utan något mycket enklare. För att ta reda på varför behöver ni se videon och samtidigt vara ganska uppmärksamma.

Rage Against the Machine är inte ett band som jag lyssnar på så mycket längre. På mellanstadiet var det något som de äldre killarna lyssnade på och därför gjorde även min bror och jag det. Första skivan var helt okej men jag vet inte riktigt om det håller längre. Dock gillar jag fortfarande hitsen och de ljud som Tom Morello gör med sin gitarr. Tim Commerford och hans bas är inte heller så tråkiga att lyssna till.

Gillar du ”Rage”?

Battle of Los Angeles som den här låten kommer ifrån lyssnade jag inte alls på när den kom. Det var för sent. 1999 var det tysk power metal och amerikansk speed metal som var det jag helst av allt lyssnade på. Följaktligen blev jag då och likaså idag irriterad på folk som kallar Rage Against the Machine för ”Rage” när det fanns ett annat riktigt bra band som faktiskt hette så. Mest besviken blev jag när en tjej jag var lite förtjust i frågade om jag gillade ”Rage”. Att det på den tiden skulle finnas en tjej i min ålder som gillade både mig och tyska Rage borde jag förstått var en omöjlighet.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. Ha ha! Ja det där med ”Rage” störde jag mig också på, av precis samma anledning. :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.