Det är torsdag och här på A Fair Judgement brukade det betyda att jag skrev lite om thrash metal. Varför inte fortsätta med den traditionen. Amerikaveckan fortsätter så det blir lite amerikansk thrash metal. Power Trip är nog ett av de bättre banden i den stora högen med ”den nya skolans” thrash metal. Dessutom passar deras textuella tema utmärkt in i den här amerikaveckan.

Power Trip kommer från Dallas, Texas och är signade av Southern Lord. De släppte sin debutskiva 2013 och den missade jag helt och hållet då. Jag var helt slut efter den thrash metal-våg som startade åtminstone fem år tidigare. De nya band som var på folks läppar och i tidningar blev bara sämre och sämre och utan någon egen identitet. När jag sedan fick höra Power Trip var det andra bullar. Här hade vi ett crossover/thrash-band som hämtade det bästa från båda världar men som också lät riktigt bra.

Donald Trump; En rejäl Power Trip

Det lät farligt på riktigt igen. Precis så som de gamla klassikerna en gång gjorde. Och den farliga musiken blandad med lyriken om kärnvapenkrig, hur du blir bedragen av staten och om hur den den lyckligt ovetande mänskligheten sakta men säkert vandrar ner i avgrunden. De flesta låtar utgår, enligt Riley Gale utifrån konceptet ”du tror att du vet hur det är, men du har egentligen ingen aning”. Något som man verkligen kan se när man följer diskussioner på sociala medier. Titellåten från bandets debutskiva Manifest Decimation är en passande kommentar för vad som just nu sker i USA där Donald Trump i morgon svär eden för att bli landets 45:e president.

Under the boot of great oppression we slither and crawl.
On the path for annihilation but in the name of god?
Manifest Decimation, we stumble and fall.
Manifest Decimation, to suppress us all.

Under the boot of great oppression, a dark figure conquers us.
Manifest Decimation, when all hope is crushed.

Crushed.

Power Trip släpper en ny skiva i slutet av februari och redan nu kan du lyssna på ett par nya låtar på Spotify. Det bådar helt klart gott. En lite långsammare låt och en snabb låt har man släppt än så länge. Bra attityd och ös! Nightmare Logic heter den.

Power Trip @ Facebook

Power Trip @ Instagram