Ett år i Stockholm

I förra veckan var det ett år sedan jag flyttade till Stockholm. Min sambo fick ett jobberbjudande hon inte kunde tacka nej till i Uppsala. Jag hade inga problem med att omlokalisera till Stockholmskontoret. Även om det låter som ett lätt beslut så var det inte det. En minst tjugo år lång aversion mot Stockholm och stockholmare skulle sättas på prov. Var huvudstaden så hemsk som jag inbillat mig?

Självklart inte.

Nu hade vi ”tur” som hade möjligheten att betala en hutlös andrahandshyra i innerstaden utan att hamna i ekonomisk knipa. Det är också här jag tror mycket av min nyfunna kärlek till Stockholm grundar sig. Närhet till exakt allting man kan tänka sig. Rock ’n’ roll, vinyler och alkohol på en armlängdsavstånd är verkligen riktigt bra grejer!

Bandsupport utan konsumism

Många bra gig har jag sett, en hel del bakfyllor har jag erfarit men även hel del nya vänner har jag fått. Samtidigt så har Stockholm fått mig att tänka i nya banor när det gäller många saker. Framför allt har jag funderat en hel del kring hur vi som fans kan hjälpa band att klara sig ekonomiskt när gigställena inte alltid vill pröjsa tillräckligt gage. Det utan att konsumera ytterligare en t-shirt du kommer att ha på dig en gång om året eller en vinylskiva som du inte kommer att ta bort plasten från.

Tyvärr har Stockholm också varit anledningen till att jag bloggat väldigt lite det senaste året. Tid har jag egentligen haft men det har varit så många nya intryck att jag helt enkelt prioriterat annat. Men jag har också fått ett sug för att göra något av det här verktyget ändå. Tanken var att jag skulle vara igång i våras men det blir kanske efter semestern istället. Mer om det kommer i ett inlägg innan semestern.

Bästa gigen i Stockholm

Jag räknade lite snabbt att jag sett 47 gig sedan jag flyttade till Stockholm. Klart godkänt. Det absolut bästa giget var helt klart Grand Magus på Fryshuset tidigare i ”vår”. Samma kväll spelade norska Deathhammer på Copperfields där man verkligen fick stället att gunga och svänga. En alldeles magisk kväll helt enkelt!

Jag vill just nu helst inte flytta tillbaka till Göteborg. När jag kommer tillbaka till Stockholm efter att ha varit på resande fot känns det som att komma hem. Tyvärr är bostadsmarknaden lite problematisk just nu.

Vi avslutar med en bild som jag planerade i nästan ett år; posör i Skogskyrkogården.

Left Hand Path i Skogskyrkogården

Left Hand Path i Skogskyrkogården

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

6 kommentarer

 1. Grattis! Själv har jag gjort dryga 20 år i Stockholm numer. Inte lika flitigt med konserter och uteliv nuförtiden, men det är inte så dumt att bo här. :-)

  • Jarno Lauronen

   Jag trivs alldeles förträffligt och blev välj emottagen av både kollegor och nätvänner. De sistnämnda har utvecklats till ”riktiga” vänner nu.

   Det kommer att bli svårare att lämna Stockholm än vad det var att lämna Göteborg.

 2. Förstår att du vill stanna, Stockholm är en mysig stad och musikutbudet är ju bra mycket bättre än gamla GBG. Fast just idag lyser faktiskt solen över Götet och det är väldigt trevligt överlag må jag säga.

  • Jarno Lauronen

   Nu när The Abyss börjat med gig så har de ju en hel del bra grejer på gång. Det börjar bli bättre, och Trucken levererar ju fortfarande bra gig.

 3. Härligt att du trivs i storstaden. Inte illa alls med att klämma in drygt 50 gig på ett år, det är typ en i veckan, starkt jobbat. Tycker att även är stort tid att klämma in kaffe eller en bira en vacker sommar afton framöver.

  • Jarno Lauronen

   Vissa kvällar lyckades jag med tre på samma kväll. Men jag förstår att det beror på att jag bott i innerstaden.

   Det hade verkligen varit kul att ses. Tyvärr vet jag inte hur mycket tid det finns kvar. Muskelrock nästa vecka och sedan kommer det en hel del arbetsresor.

   Men hittar du något gig du vill se så borde vi mötas upp! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.