Torsdagsthrash: Hypnosia

Det var länge sedan det publicerades något på den här bloggen. Men nu när det ändå är torsdag så lämpar det sig utmärkt att tipsa om ett fantastiskt bra svenskt thrash metal-band. Tyvärr finns bandet inte längre men bandets musik är fortfarande väldigt vital och känns inte det minsta daterad. Hypnosia från Växjö!

Hypnosia bildades i Växjö 1995 (22 år sedan tydligen) och släppt sin enda fullängdare fem år senare. Extreme Hatred (2000) hette den enda skivan bandet släppte och det är en rejäl käftsmäll! Kanske en av de bästa thrash metal-skivorna som släppts i Sverige under 2000-talet. Det är en hård, snabb och variationsrik platta. Det är dessutom en platta som är kul att lyssna på då det händer en massa saker hela tiden, riff och fills som bara dyker upp och som man kan lira luftinstrument till. Produktionen och mixen är riktigt fet och asbra.

Hypnosia krossad existens

Bandet la ner verksamheten 2002. 2010 släpptes en samlingsskiva med diverse demos och annat material. Bandets senaste line up var Hampus Klang, Lenny Blade, Mikael Castervall och Michael Sjöstrand.

Dagens thrash metal-låt är Comatose med Hypnosia. Glöm inte att följa spellistan Thursday Thrash på Spotify!

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

2 kommentarer

  1. En sådan där grupp som jag vetat om hur länge som helst men aldrig lyssnat på av någon anledning. Får kika närmare nu när senaste skivan med Entrench fått in mig på thrashigare tongångar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.