I fredags ägnade jag stora delar av kvällen åt att koka bönor och ärtor som jag köpte dagen innan. Av någon anledning började jag sent och hela processen var inte klar förrän någon timme innan midnatt. Efteråt chattade jag lite med en vän jag inte träffat på länge och fick ett alldeles fantastiskt musiktips. Greta Van Fleet heter bandet av någon anledning. Varför vet jag inte, men vad jag vet är att de rockar!

Jag sitter där ute på balkongen i fredagsnatten med Greta Van Fleet i hörlurarna, en imperial stout i dricksglaset och blir hänförd. Som jag sagt så många gånger förr så är sommaren ett underbart tillfälle att lyssna på hårdrock. I år har sommarmusiken till väldigt stor del bestått av Whitesnake, Led Zeppelin och AC/DC (But he made it out…). Att då mitt i allt detta få höra de unga amerikanerna i Greta Van Fleet låta som ett modernt och alldeles underbart hårdrocksband i den brittiska skolan var underbart!

Långt ifrån nästa Led Zeppelin, men det låter en hel del som Led Zeppelin

Det enda som finns utgivet än så länge är en EP Black Smoke Rising (2017, Republic Records) med fyra låtar. Bara det sköna Robert Plant-inspirerade skriket i inledande Highway Tune fick mig att älska det hela. Detsamma gäller skriket i Safari Song. Makalöst dåliga låttitlar, men lika fantastiska låtar! Och ett ordentligt sväng!

Sådär fortsätter det i härligt rockmanér under fyra låtar. Svängig rockmusik som ingjuter glädje och sol i sinnet. Det sägs att bandet har en plan att släppa totalt tre EPs som sedan skall utgöra en fullängdsskiva. När nästa EP kommer vet jag inte men jag lyssnar på Black Smoke Rising i några dagar till innan jag byter till Led Zeppelin igen. Men se till att byta ut loggan; att använda samma typsnitt som Stranger Things-logotypen är skriven i är töntigt.

Facebook | Officiell sajt