Torsdagsthrash: Demolition Hammer – Envenomed

Senast någonting publicerades på bloggen var 15:e september 2017. Det är 314 dagar sedan. Innan dess var det inte någon vidare hög aktivitet heller. Jag tror att jag tröttnade på att försöka hänga med på allt det senaste vilket gjorde att jag knappt lyssnade på musik, utan snarare konsumerade den. Extremt tråkigt kändes det allt. Får se om det blir någon långvarig förändring på det hela. Men när det ändå är semester och torsdag så kan jag bjuda er på en rejäl thrash metal-låt med Demolition Hammer.

Demolition Hammer är från Bronx i New York där de bildades 1986. Första demotapen släppte man två år senare och debutskivan Tortured Existence (Century Media) kom 1990. Producerades av Scott Burns i anrika Morrisound Studios i Tampa Florida. Det är inte bandets bästa skiva men trots en ganska burkig produktion så visar den på vad som komma skulle. Innan jag i förbifarten hörde skivan för något år sedan har jag sett omslaget flera gånger. Men eftersom det är ganska fult (om än väldigt metal) så har jag inte engagerat mig i bandet. Helt klart min förlust.

Obduktionsteknik, tortyr och naturkatastrofer

Så när jag i morse körde thrash metal-roulette på Spotify så hittade jag Epidemic of Violence (Century Media) som bandet släppte 1992. En riktigt hård och välproducerad skiva full av intensiva och tuffa riff! Varför jag inte hört den här skivan förut vet jag inte för det är helt klart en av de bästa amerikanska thrash metal-skivorna jag någonsin hört! Aggressivt, snabbt, tekniskt med argsint och tydlig sång. Bandets texter är inriktad mot obduktionsteknik, tortyr och andra mer extrema ämnesområden. Inte något revolutionerande men ytterst lämpligt för extrem hårdrock.

Förmodligen har ni redan koll på detta och det borde ni ha eftersom bandet spelat en hel del sedan de återförenades 2016. Senast de var i Europa var nu på Hellfest för ca en månad sedan. Men skulle ni, precis som jag, missat Demolition Hammer, så bjuder jag er på Envenomed från bandets andra fullängdare Epidemic of Violence. Asbra!

Och om ni har kvar den gamla länken till Spotify-listan så uppdatera er prenumeration för jag har en ny profil, afairjudgement.com. Det blir lite mer officiellt sådär. THURSDAY THRASH! heter spellistan, precis som tidigare.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. Ja det där ”tvånget” att försöka hänga med det senaste och heta just nu tycker jag kan vara rena giftet ibland. Dödar lätt det roliga med att lyssna på musik.

    Köpte Epidemic of Violence för några år sedan men fattade aldrig tycke för musiken. Tror det har att göra med att jag är väldigt kräsen när det kommer till just Thrash. Men jag får väl försöka ge skivan en chans till nu när du skrivit så bra ord om den. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.