Nästa vecka drar jag iväg till Holland för att besöka Into the Void Festival. En stoner rock-festival i självaste stonerlandet måste ju besökas när det finns några band som lockar. Redan på onsdag åker jag tillsammans med en kompis till Amsterdam för lite turism och på fredag tar vi sedan bussen norrut mot Leeuwarden. Fram tills fredag nästa vecka så delar jag med mig av en låt per band som jag ser framemot. Först ut är Wo Fat.

You’re goin’ down the Lost Highway

Amerikanska Wo Fat har sedan deras The Black Code (2012) trollbundit mig. Nämnda skiva placerade jag som nummer två på min årsbästalista 2012. Sedan dess har bandet släppt två skivor som ingen är lika bra som The Black Code. Men jag är ändå väldigt förväntansfull och räknar med att bandet även får de sentida lite stelare låtarna att svänga rätt rejält på scen.

Jag kontaktade bandet via Facebook-chatten för att kolla om de planerat att spela Lost Highway (i min bok bandets bästa låt). Väldigt snabbt fick jag veta att de faktiskt höll på att diskutera huruvida den skulle med på setlisten. Det är en låt de själva gillar men inte spelat live på länge. Min pepp ökade monumentalt när jag fick veta detta. Det är således Wo Fat som jag ser framemot allra mest.

Jag är dock aningen orolig att den över två timmar långa väntan efter Elder på fredagen gör mig uttråkad. Nåja, nedan får ni titelspåret till 2012-års nästbästa skiva The Black Code!