Nästa vecka drar jag iväg till Holland för att besöka Into the Void Festival. En stoner rock-festival i självaste stonerlandet måste ju besökas när det finns några band som lockar. Redan på onsdag åker jag tillsammans med en kompis till Amsterdam för lite turism och på fredag tar vi sedan bussen norrut mot Leeuwarden. Fram tills fredag nästa vecka så delar jag med mig av en låt per band som jag ser framemot. Andra bandet ut är brittiska Desert Storm.

Desert Storm: Word to the Wise Man

Jag kommer inte ihåg första låten jag hörde med Desert Storm, men jag tror att det var Word to the Wise Man från Horizontal Life (2013).  Det är låt som trots dess tyngd lyckas med att få till ett sväng som få band i genren lyckats med. Under berusning har jag liknat bandets musik som ett dansande kylskåp. Då kändes det väldigt rimligt. Idag låter det mest konstigt.

Sedan dess har bandet släppt ytterligare två skivor: Omniscient (2015) och Sentinels (2018). Den förstnämnda lyssnade jag på flyktigt då den kom men tyckte att bandet tappat svänget varför jag inte lyssnade på den igen förrän för tre månader sedan. Gillar den bättre idag än då. Sentinels har en mycket hårdare ljudbild än någon av bandets tidigare skivor. Inte något som jag är riktigt bekväm med ännu men trots det jag gillar den. Det är den här balansen mellan amerikansk aggro och (på riktigt) hård musik som jag har svårt för.

Kingdom of Hearts är en låt som jag verkligen gillar. Drifter, som har vad amerikaner kallar ”swagger”, är en till. Sistnämnda har en tuff video med en biljakt från Mad Max 2.