Imorgon drar jag iväg till Holland för att besöka Into the Void Festival. En stonerrock-festival i självaste stonerlandet måste ju besökas när det finns några band som lockar. Först åker jag tillsammans med en kompis till Amsterdam för lite turism. På fredag tar vi sedan bussen norrut mot Leeuwarden. Under veckan delar jag med mig av en låt per band som jag ser framemot. Fjärde bandet ut är jambandet Rrrags.

Rrrags – Strap on your guitar, guitar man…

Jag har aldrig besökt Roadburn men det verkar som att Rrrags har något speciellt förhållande med staden Tilburg. Åtminstone när man googlar på bandet. Bandet klassas tydligen som en supergrupp men jag har aldrig hört talas om bandet tidigare. The Devil’s Blood är det enda av medlemmarnas tidigare band som jag känner till. Några paralleller mellan det och Rrrags finns det inte egentligen.

Bandet spelar en rockmusik av ett klassiskt snitt. Det som skulle kunna ses som något som sticker ut är att man gillar att jamma trots att merparten av låtarna är omkring tre minuter. Personligen gillar jag dessa partier men även att bandet har begåvats med en bra sångare. Ni som följt den här bloggen i några år eller snackat musik med mig på lokal borde veta att en bra sångare är viktigt för mig.

…show how a free bird flies

Rrrags är ett band som i min bok står ut tillräckligt mycket för att vara en frisk fläkt på Into the Void. Jag tror att det kommer att bli ett ganska bra ös när bandet tar sin musik upp på scenen.