Torsdagsthrash: DEAD SLEEP

Nu när jag försöker återuppliva bloggen och det är torsdag så måste jag ju bjuda er på en riktigt hård och bra thrash metal-dänga! Som tur är det exakt vad Malmö-bördiga Dead Sleep gör! Bandet består av Anna (sång, bas), Per-Olof (trummor), Johan (gitarr) och Marcus (även han på gitarr).

Dead sleep – In the Belly of the Beast

Vad de erbjuder är deras version av hård och intensiv punkinfluerad thrash metal. En självklar crossover thrash utan att låta som de klassiska crossoverbanden. Dead Sleep släppte sin debutskiva In the Belly of the Beast i maj 2018 och några av mina vänner tycker att det är fjolårets absolut bästa thrash metal-platta. Jag har inte lyssnat på skivan tillräckligt mycket för att slänga ur mig ett sådant uttalande, men det är en riktigt bra platta.

Jag gillar att den är variationsrik med många olika influenser. Jag gillar även Annas sång som är furiös och full av attityd. Hon lyfter helt klart bandet! Men även riffen tycker jag är aningen bättre än hos andra band i genren. Så kanske har polarna rätt ändå? Bra som fan åtminstone!

Dagens låt är Conquer (eftersom det finns en video till den. Min favorit just nu är annars Sleepwalker och det är den som kommer att finnas på spellistan THRASH THURSDAY).

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. Diamond

    Härligt att du sparkat igång Bloggen igen! Här ska du få ett tips av mig inför kommande ”Torsdagsthrash”…Fusion Bomb och deras senaste alster ”Concrete Jungle”. Håll till godo!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa min senaste bloggpost

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.