Idag firar Kanada, Canada Day, sin nationaldag och då tänkte jag passa på att dela med mig av den spellista jag gjorde tidigare i år. Mellan november förra året och mars i år hade jag en period då mer eller mindre endast lyssnade på kanadensiska hårdrocksband. Inte Rush, Triumph och äldre band utan nya unga förmågor som Gatekrashör, Road Rash och Blackrat.

I samma veva släppte Temple of Mystery Records en samlingsskiva med mängder med rolig kanadensisk hårdrock. Samlingen hade det förträffligt träffsäkra namnet Trapped Under Ice. Jag lyckades lägga vantarna på deluxe-utgåvan med klistermärken och ett fanzine. Kul! En recension av den kommer nu snart när jag kommit igång lite bättre med skrivandet här.

Canadian metal & hard rock

Spellistan då? Jo den börjar med en massa ny kanadensisk metal och fortsätter med gamla grejer och avslutas med hela Harem Scarems självbetitlade platta från 1991. Den innehåller nämligen en perfekt låt som beskriver min relation till ishockeynationen, Hard to Love.

You’re hard to love, but it’s hard to let you go
I need you now, but I’m afraid of letting you know
It’s hard to love, and never understand
How it slips right through your hands

Det som glider ur händerna är ju så klart årets ishockey-VM guld. Sällan har ett VM-guld känts så fantastiskt härligt! Mörkö löi sisään!

När jag letade efter lite fler låtar att lägga till på min lista idag så kom jag fram till att det finns en otroligt stor mängd dåliga dödsmetallband i Kanada. Jag tror nog att Outre-Tombe som jag upptäckte i januari i år var det enda bra som jag hittade. De kommer från Québec, den fransktalande delen av landet, så det är helt naturligt att de sjunger på franska.

Om ni har fler tips på bra kanadensisk dödsmetall släng in dom i kommentarerna! Happy Canada Day!