Jag upptäckte Witchtrap tidigare i år när jag ägnade några timmar åt att leka Spotify roulette. Det jag gör är att börja med ett band och sedan klicka vidare på relaterade artister och leta efter bra låtar. På det här sättet har jag hittat många bra band, och årets fynd är alltså Witchtrap.

Witchtrap härstammar från Pablo Escobars Medellin i Colombia. En stad som visar sig ha en väldigt vital och bra metalscen. För efter ett tag snubblade jag även in Savage Aggression som kommer från samma stad.

Witching Metal med Witchtrap

Witchtrap bildades 1992 men det tog några år innan man fick ur sig två demos. De låter som sig bör med sydamerikansk thrash/black metal från åren före det nya århundradet. Riktigt rått men ganska dåligt ljud! Men samtidigt fick man ur sig dom och efter att man har repat så höjdes kvaliteten ordentligt!

Det första man släppte utöver två demos (vilka hittas på Spotify) var en EP vid namn Witching Metal (2000, Malignant Productions). Här hittar man sin framtid med en mer renodlad thrash metal. Fullängdsdebuten Sorceress Bitch (2002, Hell Attacks Productions) är en rejäl uppryckning och allting är bättre på den, speciellt då låtarna som man kunde höra på demoskivorna.

Satan, master of hell, encourage me to trap the witch.

Men den låt jag upptäckte först med Witchtrap heter Don’t Lift the Curse och kommer från bandets senaste skiva Trap the Witch (2015, Hells Headbangers). Skivan fortsätter på samma inslagna thrash metal-bana som man gjort sedan EPn, men har blivit bättre på att skriva låtar. Låtarna är alla numera fulla av snygga riff, bättre sång och kanske lite mer hitkänsla. Men det är den här typen av old school thrash metal som jag älskar.

All metal maniacs come from miles around.
As the high decibel level guides the pack of wolves.
It’s time to set‘em free; it’s time to unleash the sound.
No pompous manners here; just a metal titans clash.

Tonight metal strikes gold in a hard thrashing mania.
Right here the speakers are to blow in a head banging ritual.

”Hard thrashing mania” witchtrap

Det här måste vara något för alla dom som älskar Sodom, Destruction, tidiga Sepultura och annat lika gött.

Facebook | Bandcamp | Spotify | Hells Headbangers