How about his heat? Värmen är mitt minsta problem just nu då det istället är ryggen som är mitt största problem. Efter att ha sovit fyra nätter i en inte så bekväm säng så har ryggen det lite tuffare nu. Men eftersom Facebook kryllar av vänner som beklagar sig över värmen så tänkte jag passa på att bjuda på fem låtar man kan lyssna på för att känna lite stöd i värmen.

Survivor – Too Hot to Sleep

Titelspåret från bandets tredje skiva med Jimi Jamison på sång och sista skivan innan man började bråka om bandnamnet. Efter Too Hot to Sleep, som var ett kommersiellt misslyckande, hoppade grundarna Frankie Sullivan och Jim Peterik av Survivor. Jimi fortsatte dock med bandnamnet vilket resulterade i en relativt lång rättslig fejd. Härlig refräng och bra verser som passar utmärkt i en värmebölja som den nuvarande.

Survivor – Too Hot to Sleep

Metallica – Trapped Under Ice

Ride the Lightning fyller 35 år idag och det är ju en aktningsvärd ålder för en fantastiskt bra thrash metal-platta. Den här handlar ju inte så mycket om en värmebölja utan snarare om motsatsen; någon som är fast under isen. Jag känner åtminstone två personer som sagt att de mycket gärna skulle vilja ta ett bad i en isvak idag. Själv skulle jag vilja ta ett bastubad. Grattis på 35-årsdagen Ride the Lightning!

Metallica – Trapped Under Ice

AC/DC – Get it hot

Den här handlar inte så mycket om att temperaturen i luften är hög. Istället vill Bon att värmen i den situation han befinner sig i skall bli hetare. Get it hot är tagen från Highway to Hell med AC/DC som är bandets femte studioalbum. Även det albumet har ett jubileum idag då det fyller hela 40 år. Kanske tycker någon att det är varmt som i helvetet, men tydligen är det varmare i himmelriket än i helvetetHighway to hell går inte att länka en varm dag som denna. Grattis på 40-årsdagen Highway to Hell!

AC/DC – Get it hot

Kiss – Hotter than Hell

Då passar det kanske bättre med Kiss och låten Hotter than hell (även om det inte är varmare än 446 Celsius utomhus)? Men så handlar den inte så mycket om själva vädret utan om en het kvinna. Måste vara en riktigt het kvinna som kommer att ”burn you like the midday sun”. Annars är Parasite min favoritlåt från skivan, och främst p g a det extremt bra huvudriff som bygger låten. Löjligt bra riff!

Kiss – Hotter Than Hell

Judas Priest – Wild Nights, Hot & Crazy Days

Can you feel the beat
Everybody’s rocking in the summer heat
As the sun goes down
Well deep down inside
You feel your temperature rise

Wild nights, hot & crazy days (rob halford)

Från Turbo skulle man även kunna plocka med sig Out in the cold till den här listan om det är kyla man längtar efter. Men under 80-talet så gjorde värmen Rob Halford kåt och han kände verkligen hur hans temperatur ökade. Förr om åren var Turbo en närmast utskrattad skiva tillsammans med Ram it Down. Av någon anledning så tycker många under 30 att de två skivorna är bland Judas Priests bästa skivor. Aningen mer lättillgängliga och lätt utanför topp 5.

Judas Priest – Wild Nights, Hot & Crazy Nights