Terrifier kom upp som ett tips på YouTubes landningssida trots att jag mest lyssnat på AOR de senaste veckorna. Bandet kommer, likt nästan allt annat jag lyssnat på i år, från Kanada. Ursprungligen bildat i byn Kelowna någonstans i ödemarken i British Columbia, flyttade man för några år sedan till Vancouver. Metalscenen i den staden måste vara extremt bra med tanke på hur många bra band det verkar finnas just där.

Terrifier spelar en uppdaterad version av old school thrash metal och gör det med bravur. Debutskivan kom 2012 och heter Destroyers of the faith (2012, Eget släpp) och året därpå släppte bandet en EP titulerad Metal or Death (2013, Eget släpp). Sedan gick det ett par år och först 2017 släppte man sin andra platta Weapons of Thrash Destruction (2017, Test Your Metal Records).

Terrifier gillar actionfilm från 80-talet

Det är också från andra plattan som jag tagit dagens låt ifrån. Reanimator eller Skitzoid Embolism stod mitt val emellan. Den första så klart baserad på skräckfilmen Re-Animator (löst baserad på Lovecrafts berättelse Herbert West-Reanimator). Eller Skitzoid Embolism som har ett klipp från Total Recall och även hämtar inspiration från filmen.

Terrifier – Re-Animator

Valet föll på Reanimator eftersom den fanns på skivbolagets YouTube-kanal. Terrifier är verkligen något för fans av sentida Exodus, Havok och Warbringer. Det tekniska riffandet får mig även att tänka på Toxik. Det går undan och riffen är riktigt bra samtidigt som man faktiskt har skrivit bra variationsrika låtar. Det är inte bara ett sjujävla ös utan man stannar upp lite och hämtar andan emellanåt. Sånt gillar jag!

Till en början fick jag för mig att låtarna skulle vara lite för långa, men ju mer jag lyssnat på plattan så insåg jag att låtarna inte var så långa. Hälften av låtarna är visserligen över fem minuter, men de innehåller mycket gött ös och riffandet är som sagt högklassigt.

Facebook | Bandcamp

THRASH METAL THURSDAY! by A Fair Judgement