Det gäller att huvudet på skaft när man går igenom framtida planer med sambon. Jag misslyckades med att blanda ihop årets Abyss Festival-datum med fjolårets och lovade således att jag inte skulle vara hemma sista helgen i februari. Så när jag upptäckte att Abyss-festivalen återigen bytt datum så fick jag hitta något annat att göra. Så här i elfte timmen hade jag två valmöjligheter; Brofest i Newcastle eller House of Metal i Umeå.

Ingen AOR på House of Metal

Egentligen är det lite för hårda band där för min smak. Jag antar det är någon form av nostalgisk reaktion när jag nu de senaste åren återgått till att lyssna på heavy metal och AOR. Alltså den musik jag växte upp med allra först. Men visst ska det bli kul att få höra gamla klassiska Morbid Angel-låtar från David Vincent och hans I AM MORBID. Det omvända gäller Carcass som mer än gärna får skippa allting före Heartwork.

Egentligen finns det inget band som skulle få mig att åka på den här festivalen i år om jag hade haft koll på min kalender. Men jag har hört från kompisar att det är en väldigt trevlig och gemytlig festival. Och när det kommer till kritan; vad kan egentligen gå fel med lite hårdrock?

Bira passar utmärkt till HM2-döds

Att Bewitched ska spela tycker jag är lite kul. Dom lyssnade jag lite på för tjugo år sedan. New wave of British Heavy Metal med black metal-tendenser är lättsamt och trevligt. Lite Carlsberg Hof på det och det är ganska garanterat att både nacke och näve motioneras. Dead Sleep är som tidigare nämnts här på bloggen ett bra thrash metal-band som helt klart bör ses. Likt de redan nämnda band spelar även Feral på lördagen vilket är huvudkvällen. Och säg den som inte är sugen på lite go HM2-döds efter några bira. Så de får man ju försöka passa in.

Det enda fredagsbandet jag faktiskt vill se är Englands främsta thrash metal-band genom tiderna, Onslaught. Skivorna Power from Hell (1985, Children of the Revolution) och The Force (1986, Under One Flag) är klassiker och bör inte förbises av någon! Snacka om ett jäkla stök!

Dags att börja plugga inför festivalen

Nåja! Jag är inte orolig över att det ska bli tråkigt. Åker upp med nyfunna vänner och när vi var på Jönköping Metal Fest i November hade vi otroligt kul! Så jag tvivlar inte att det blir en bra helg i Umeå.

Känns banden på House of Metal 2020 obekanta så har du ungefär 20 dagar på dig att plugga in artisterna. Till din hjälp har du denna spellista som jag satt ihop. Fem låtar per band är premisserna. Hoppas vi ses där!