Alla hjärtans dag! Denna ganska onödiga ”helgdag” måste man ju vända till något positivt och kärleksfullt. I Finland kallas dagen för ”Vänners dag” och tanken är att man skall fira vänskapen. Inte endast vänskapen till sin partner, utan sina vänner. En dag i optimismens, positivismens och vänskapens tecken.

Och ingen annan musik passar bättre än fantastiskt bra AOR!

Foreigner – Waiting for A Girl Like You

Lou Gramm var med på listan för någon vecka sedan med sin soloplatta. Den här gången blir det med bandet som gjorde honom framgångsrik; Foreigner. Lou är som sagt en helt fantastisk sångare. Waiting for a Girl Like You är en extremt såsig och fantastisk låt. De flesta män och kvinnor väntar nog efter sin själsfrände.

Michael Bolton – Save Our Love

Fy fan vilken bra låt! Michael Bolton hade en riktigt jävla bra pipa en gång i tiden. Inte heller hade han några större problem med att skriva asbra låtar. Save Our Love är en låt om kärlek med kanske världens, just nu, bästa inledande vers med den otroligt starka texten;

Our love, can last forever
True hearts, can beat as one
Lost souls, I’ve seen their faces
Girl after the fire is gone

Michael bolton ”save our love”

Signal – Does It Feel Like Love

För ett tag sedan köpte jag en hög med AOR-CD av en kompis. Jag kände igen fem av kanske 20 CD, men jag var tvungen att köpa hela högen eftersom det såg så lovande ut. Signal var en av få skivor jag hittade på Spotify och den var guld! Does it feel like love är en ganska soft låt, men med stor refräng. Texten behandlar en person som är upp-över-öronen kär men vet inte om kärleken är besvarad och undrar därför ”Does it feel like love, Does it pull you under”?

Steve Perry – You Should Be Happy

Jag vet att Alla hjärtans dag är en fånig kommersiell ”högtid”, men samtidigt är det ju onödigt att inte vara glad. Steve Perry sjunger om någon som nyligen separerat, men tycker att det är onödigt att hänga läpp för det. Du är ni fri att styra ditt liv på det sätt du själv vill! Ingen annan är där och ställer krav på att du inte får gå på den där konserten som du vill se, eller åka iväg med polarna på festival.

Personligen är jag glad så länge Steve Perry sjunger AOR eftersom han förmodligen är en av världens bästa människor på just det!

You should be happy
Now you’re on your own
You should be happy
Now you’re on your own

Steve perry ”You should be happy”

Cheater – 10 Cent Love Affair

Ibland så blir det kanske inte riktigt som man tänkt sig och både Alla hjärtans dag-dejten och flörten kanske utmynnar i en billig affär.

Kansas – Don’t Take Your Love Away

Efter att Kansas börjat få en större fanskara inom den kristna rockpubliken så hoppade violinisten och sångaren Robby Steinhardt av bandet 1982. Det var mest Kerry Livgren som ville fortsätta skriva låtar åt de kristna fansen. Nya sångaren, John Elefante, skrev det mesta på Drastic Measures och då även denna låten.

Både skivorna Vinyl Confessions (1982) och Drastic Measures (1983) är mer AOR-inspirerade (speciellt den sistnämnda) än tidigare. Men den här låten handlar mest om att man inte vill förlora sin kärlek.

Nelson – (Can’t Live Without Your) Love and Affection

De blonda bröderna Nelson föddes in i en musikerfamilj och var ganska framgångsrika med skivan After the Rain som sålde dubbelplatina. Just den här låten blev också nummer ett på de amerikanska topplistorna. En fantastiskt sliskig låt med en extremt minnesvärd refräng. Det är nästan en helt perfekt låt! Ett måste på en Alla hjärtans dag-lista.

Eddie Money – Take Me Home Tonight

Eddie gick tyvärr bort i September förra året i matstrupscancer. Men innan dess hade han en lång karriär även om den var kantad med mycket problem. Främst handlade det om droger och alkohol. Men Take Me Home Tonight är en av de främsta AOR-låtarna som någonsin spelats in. Tänka sig att det var en låt som Eddie till en början inte tyckte så mycket om, och gjorde inte det heller senare heller.

Framgången med den fick Ronnie Spectors karriär att lyfta igen vilket var det Eddie Money gillade allra mest med låten.

38 Special – Caught Up In You

Att ett sydstatsrockband skulle skriva fantastiskt bra AOR-låtar var kanske inte något som jag förväntade mig. Men på Caught Up In You fick de hjälp av Survivors låtskrivaress Jim Peterik och det blev en enorm hit. Innan denna så hade Peterik bjudit på låten Hold On Loosely som även den blev en hit, bandets första faktiskt.

Men den här låten handlar om önskan att inte förlora sin kärlek.

Rick Springfield – How Do You Talk To Girls

Kanske inte en regelrätt AOR-låt men jag tänkte att om du nu inte har en dejt till Alla hjärtans dag så kanske du ha samma problem som Rick Springfield? Han vet nämligen inte riktigt hur han ska prata med tjejer.

Precis som på så många andra låtar är texten helt fantastisk och hans sångmelodier är helt oslagbara. How do you talk to girls?