The Night Flight Orchestra är återigen skivaktuella med en ny platta Aeromantic. Men innan vi går igenom den så tänkte jag att vi går igenom bandets samtliga skivor. Först ut är Internal Affairs och det blir bara lite korta kommentarer om varje låt. Bidra gärna med egna kommentarer kring låtarna, och huruvida jag har rätt eller inte!

Siberian Queen

Bärs fram på kompsektionen och kompet är schysst. Svårt att inte själv spela lufttrummor. Lite vågad första låt på sex minuter dock. Men tack vare den långa texten så känns låten kortare. Textraden ”You’re the morning, Of the coldest day in hell” är helt briljant. Bra avslut med solot! 7/10

California Morning

Energiskt intro med återigen ett drivande trumspel med en touch av läcker klaviatur. Fortsätter i ett ganska bra och skönt tempo med väldigt snygga klaviaturslingor i bakgrunden. Bäst när den får ta över från de andra instrumenten. 7/10

Glowing City Madness

Något mer tillbakadragen låt som bygger på stråkar mer än något annat. Ganska tråkig text och låt. 4/10

West Ruth Ave

Bra rockriff som intro och det går verkligen inte att vara still till denna. Otroligt bra sväng, Nästan sju minuter lång låt som känns dom tre. Otroligt bra arrat! 9/10

Transatlantic Blues

Den ”episka” låten. Långsam och suggestiv låt om transatlantisk blues vilket visar sig vara en rätt bra berättelse rent textmässigt. Halvvägs in i låten kommer metalriffet och väcker lyssnaren. Personligen älskar jag jampartiet och när låten lugnar ner sig igen. 8/10

Miami 5:02

Inleds med något utav ett trumsolo för att sedan beskriva livet på resande fot. Trummorna, som så ofta inom genren, driver fram låten och trumkompet är som gjort för att lufttrumma till. Men det lyfter inte helt. 6/10

Internal Affairs

Funk och discolåten på plattan. Stevie Wonders Superstitious dyker upp i skallen då och då. Främst i början men även då funkkompet dyker upp. Helt okej låt. 6/10

1998

Får mig att tänka på Michael Stanley Band vilket kanske inte är första gången under skivans lopp. Solot är snyggt! 6/10

Stella Ain’t No Dove

The Night Flight Orchestras AC/DC-låt skulle jag vilja säga. Eller är det bara för att introt påminner om Soul Stripper? More cowbell! 5/10

Montreal Midnight Supply

Påminner mig lite om Thin Lizzy men genom NFO-filtret. Lite förr torr i mina öron. Den hade nog vuxit ännu mer om den varit mer melodiös, lite mer Survivor över det hela. Men bra komp och supersnygg refräng! 8/10

Green Hills of Glumslöv

Av någon anledning så fastnar denna inte alls. Jag tänker bara på tråkig amerikansk collegerock. 3/10

HELHET: Till en början avfärdade hela konceptet eftersom det är idel metalmusiker som skall försöka spela rock och framför allt AOR-minnande rock. Men det blev ju ett helt okej resultat ändå. 7/10

OMSLAG: Rullbandare och fyra kvinnor. Måste garanterat vara spioner och hemliga agenter. Nej, inte det snyggaste direkt. Återutgåvan med en kvinna som smygtittar genom ett par persienner. Båda är billiga och enkla lösningar. 4/10

ÖVRIGT: På digipack-utgåvan av Internal Affairs finns det ett bonusspår; American High. På den nya utgåvan finns bonusspåret; Song for Ingeborg. Det hade varit grymt om bandet kunde släppa de olika bonusspåren på lite olika 7″-singlar. Jag behöver ha lite The Night Flight Orchestra-sjuor i samlingen!