Att få komma ner till The Abyss Festival och Göteborg var för mig vårens höjdpunkt. Surret kring festivalen här i Stockholm har varit rejäl och jag var inte den enda som såg fram emot den här enorma underjordiska händelse. Men som Sverige och världen ser ut idagsläget så ställdes evenemanget in. Planen var att förfesten skulle gå av stapeln trots att Obnoxious Youth inte kunde närvara.

I förrgår meddelade man dock att även det evenemanget är flyttat närmare den riktiga festivalen. Några nya datum är ännu inte satte men det verkar som att det blir sent på året. Förhoppningsvis blir det ingen krock med Jönköping Metal Fest  som går av stapeln 6-7 november.

Helig esoterisk dissonans

Ikväll skulle alltså Succubus Seducers och Obnoxious Youth spelat på baren The Abyss. Men så blir det inte. Samtidigt skulle Succubus Seducers släppa sin nya kassett Helig esoterisk dissonans (2020) och det har ännu inte ställts in. Ännu har bandet inte lagt upp den till försäljning på Bandcampsidan men det borde väl ske relativt snart.

The Abyss Festival hemmafest

Så istället för att åka till Göteborg och gå på festival i Gothenburg Film Studios får vi hålla oss hemma. Vilket så klart inte är alls lika kul vid en jämförelse. Så jag tar tillfället i akt och bjuder er på en spellista med de festivalband som fanns på Spotify. Det är ungefär fem låtar per band vilket ju är mindre än vad de skulle ha spelat vanligtvis. Men jag hinner inte med att lägga till fler låtar just nu och tänkte att det är lika bra att dela med mig.

Skulle du vara bosatt i Göteborg. Se till att stödja puben The Abyss så mycket som möjligt! Den här skiten påverkar dom riktigt hårt! Håll koll på deras Facebooksida kring de senaste nyheterna ifall de skulle erbjuda presentkort eller liknande framöver.